La Marosa és una finca situada al secà de Balaguer

 

La seva propietària, la Teresa Estany, va heredar-la fa uns anys, juntament amb altres terrenys agrícoles pertanyents a la seva família, que feien de pagesos. Malgrat que la Teresa no es dedica professionalment a l'agricultura, ha volgut mantenir la tradició familiar i ha decidit fer cultiu ecològic en els seus terrenys.

 

Actualment, a part de plantar blat dur a la finca Marosa, té algunes parcel·les d'oliveres a les Borges Blanques i fa venda directa de l'oli que n'extreu(dades de contacte: Tel. 973 247 436. e-mail: teresa.estany@gmail.com)

 

L'origen dels cereals

Els cereals utilitzats al nostre molí són conreats principalment a Catalunya i molinats i transformats al Moianès, o al seu entorn proper.

En l'actualitat, l’espelta prové de la finca La Grossa, situada a Calders (el Moianès), però també n'hem fet servir de Gallecs i d'altres indrets del Moianès.

En aquests moments, el blat dur, es produeix a la finca Marosa de Balaguer (la Noguera), però també hem utilitzat matèria primera del Berguedà i de les Garrigues.


La nostra filosofia és la de comprar el cereal a un preu just pel pagès, promocionant la seva independència dels grans distribuïdors i apostant fermament per l’economia del territori.

Finca La Grossa
Finca Marosa