El Jaume Illa Alibés és un agricultor amb una trajectòria de més de 20 anys en la producció de cereals d’espècies autòctones i vedella ecològica. Cultiva l’espelta ecològica que utilitzem per fer els nostres productes a la seva finca "La Grossa" de Calders.

La finca està situada just al límit del terme de Calders a tocar el municipi de Moià, en el territori del Moianès, comarca natural a cavall de les comarques del Bages, l’Osona i el Vallès Oriental.


Es tracta d’un paratge de gran bellesa, envoltat de boscos de pins, alzines i roures
Gaudeix d’un clima singular per la seva situació carenera; estius frescos i hiverns menys freds que a la plana diferenciant-se, també, per la inexistència de boires.

 

El Jaume comercialitza la seva vedella directament, sense intermediaris (telèfon de contacte: 608 797 445)

 

L'origen dels cereals

Els cereals utilitzats al nostre molí són conreats principalment a Catalunya i molinats i transformats al Moianès, o al seu entorn proper.

En l'actualitat, l’espelta prové de la finca La Grossa, situada a Calders (el Moianès), però també n'hem fet servir de Gallecs i d'altres indrets del Moianès.

En aquests moments, el blat dur, es produeix a la finca Marosa de Balaguer (la Noguera), però també hem utilitzat matèria primera del Berguedà i de les Garrigues.


La nostra filosofia és la de comprar el cereal a un preu just pel pagès, promocionant la seva independència dels grans distribuïdors i apostant fermament per l’economia del territori.

Finca La Grossa
Finca Marosa