Acaba la sega de l'espelta

01/08/2013

Durant la segona quinzena de juliol s’ha dut a terme la sega de l’espelta, plantada a la finca la Grossa de Calders, que s’utilitzarà com a matèria primera en el Molí Fariner de Natureco.

Segons el Jaume Illa, propietari de la finca, la d’aquest any, ha estat una bona collita.
La climatologia hi ha acompanyat; les pluges de la primavera van permetre un bon desenvolupament del cereal i no hi ha hagut inclemències metereològiques, com per exemple pedregades, que hagin disminuït la collita. Els senglars també han respectat la planta, i sortosament no hem de lamentar danys importants.

Per tancar el cicle, la palla de l’espelta serà utilitzada com a adob en verd pel propi camp, exercici que permetrà augmentar la fertilitat del sòl.

L’espelta recol•lectada s’utilitzarà en el Molí Fariner de Natureco com a matèria primera per fer la Bonapasta, la pasta ecològica del Moianès; una pasta molt gustosa i de gran qualitat. Us animem a tastar-la.

 
 

Tasta les noves varietats de Bonapasta

25/05/2016

 

L'etiquetatge alimentari en profunditat

20/01/2016

 

Segueix el creixement de l'espelta

11/12/2015

 

Segueix l'actualitat de Bonapasta al facebook

28/05/2014

 

Biocultura Barcelona 2014

02/05/2014

 

Visita'ns a Biocultura València

26/02/2014

 

Noves tallarines integrals d'espelta

16/01/2014

 

Bones Festes

27/12/2013

 

Tasta els nostres pistons

04/12/2013

 

L'espelta comença a germinar

28/11/2013

 

Estrena del Facebook de Bonapasta

20/11/2013

 

Nous sacs de farina d'espelta integral

17/10/2013

 

Bonapasta és notícia

29/08/2013

 

Nova recepta d'espaguetis

08/07/2013

 

Nova imatge de Bonapasta

08/04/2013